Medic reţinut după ce a fost prins în flagrant când primea 8.000 de lei pentru o operaţie făcută

Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov a fost reţinut de procurori, după ce a fost prins în flagrant, în timp ce primea 8.000 de lei, pentru o intervenţie chirurgicală pe care o făcuse în spitalul public. Un membru al familiei pacientului i-a scris un mesaj pe Facebook poliţistului Marian Godină, care l-a îndrumat cui să se adreseze pentru organizarea flagrantului, care a avut loc într-o clinică privată unde medicul profesează. Şi fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a reacţionat la postarea lui Godină, afirmând: „Bun protocolul cela cu DGA din 2016”, scrie news.ro.

Dosarul a fost deschis după ce o persoană a depus un denunţ în care reclama că medicul chirurg cere bani pentru o intervenţie pe care a făcut-o în Spitalul Judeţean Braşov. În urma denunţului, procurori, ofiţeri DGA şi poliţişti de la transporturi feroviare l-au prins pe medic în flagrant, în timp ce primea suma de 8.000 de lei, a declarat, miercuri, pentru News.ro, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Claudiu Sandu.

Datele din anchetă arată că există suspiciunea că medicul folosea clinica privată dret paravan pentru a primi mita. Pacientul fusese chemat la clinica privată pentru a fi pansat post-operator. Doctorul ar fi primit 2.000 de lei înainte de operaţia care a avut loc în spitalul public.
Medicul a fost dus la audieri, marţi seara, şi reţinut. Procurorul de caz urmează să decidă dacă va formula propunere de arestare preventivă pe numele medicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *