Camioanele care circulă pe drumurile naționale din România, măsurate cu echipamente speciale livrate de o firmă din Botoșani

Camioanele care circulă pe drumurile naționale din România vor fi măsurate cu echipamente speciale livrate de o firmă din Botoșani. Societatea comercială Vestra Industry SRL, parte a grupului Elsaco Botoșani, a încheiat un contract cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru vânzarea de „sisteme de măsurare automată a dimensiunilor vehiculelor rutiere”.

Aceste sisteme vor fi amplasate în anumite puncte de control și vor măsura lungimea, lățimea și înălțimea camioanelor, iar în baza rezultatelor măsurătorilor vor fi stabilite taxele de drum pentru vehiculele respective.

Contractul dintre CNAIR și Vestra Industry SRL Botoșani are o valoare de 787.878 lei. Echipamentul pus la dispoziția CNAIR va funcționa 24 de ore din 24, șapte zile din șapte și va permite salvarea într-o bază de date a numărului de înmatriculare a mașinii, lungimea, înălțimea, lățimea, numărul de axe, distanța dintre axe, dar și ora și data măsurării. Datele se transmit automat către aplicația eTarifare, pentru a se stabili tarifele pentru fiecare mijloc de transport marfă.

O femeie din Botoșani obține o finanțare de 1 milion de euro pentru înființarea unei ferme zootehnice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *