Secția de neonatologie a Spitalului Botoșani primește bani din „Fondul Viață pentru Nou- Născuți”, în valoare de 4,5 milioane lei

Secția de neonatologie de nivel II a Spitalului Județean Botoșani va fi modernizată prin proiectul Șansă la viață pentru nou-născuții din Botoșani, finanțat de Fundația Salvați Copiii România și Vodafone. Fundația Vodafone România anunță câștigătorii rundei de finanțare „Fondul Viață pentru Nou-Născuți” în valoare de 4,5 milioane de lei, destinați renovării, modernizării și dotării cu echipamente medicale, inclusiv soluții de telemedicină, dar și pregătirii echipelor medicale din compartimentele și secțiile de neonatologie de nivel I și II din spitalele publice din România. Cele șase unități neonatale beneficiare aparțin spitalelor județene și municipale din localitățile Botoșani, Caransebeș, Craiova, Mediaș, Slatina și Târgu Mureș.

Implementarea  proiectelor va fi asigurată de fundații și asociații cu experiență în derularea de  proiecte în zona medicală, care, pe lângă finanțare vor beneficia din partea Fundației Vodafone România și de consultanță tehnică pentru lucrări de renovare și consultanță pentru atragerea de fonduri destinate dezvoltării pe termen lung a unităților medicale neonatale din comunitățile dezavantajate.

„Atunci când vorbim de intervenție medicală în cazul unui nou-născut, nivelul de dotare cu aparatură medicală a unei secții de neonatologie poate face diferența între viață și moarte. Avem încredere că aceste proiecte vor contribui pentru a le oferi micuților grav bolnavi din România o șansă la supraviețuire. Estimăm că după finalizarea proiectelor, în fiecare an, 11.000 de nou-născuți, dintre care 2.000 cu afecțiuni medicale critice, vor avea parte de cele mai bune condiții de îngrijire sau de transfer optim în secțiile și compartimentele de terapie intensivă neonatală și de prematuri de rang superior. Anual, 200 de medici și asistenți medicali vor avea condiții medicale adecvate îngrijirii nou-născuților cu diverse afecțiuni. Contribuim astfel la combaterea unei statistici sumbre care situează România în topul mortalității infantile în Europa,″ a declarat Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.

Pentru extinderea procesului de modernizare în cât mai multe unități medicale neonatale din România, unde nevoile sunt complexe și urgente, Fundația Vodafone România, alături de ONG-urile partenere, desfășoară o campanie publică de strângere de fonduri. Această inițiativă se adresează atât cetățenilor, cât și companiilor care pot apela la mai multe mecanisme pentru efectuarea donațiilor (2 euro/lună donați trimițând SMS cu textul RITM la 8845, redirecționarea a 3.5% din impozitul pe venit, respectiv 20% din impozitul pe profit, dar și donație online în contul proiectului).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *