Biserica, în doliu! Stareţul unei mănăstiri a murit de Covid-19

Biserica este în doliu după ce părintele arhimandrit Emanuil, stareţul Mănăstirii Bixad din Satu Mare, a murit de Covid, la 68 de ani.

Anunţul a fost făcut de Aurelia Fedorca, primarul din Negrești-Oaș, dar şi de Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului.

O veste tristă ne-a lovit ca un fulger! Părintele arhimandrit Emanuil Rus, starețul Mânăstirii Bixad, s-a stins astăzi din viață, răpus de virusul necruțător.

Despre Părintele arhimandrit Emanuil se poate spune cu adevărat că este omul care a sfințit locul. În pofida faptului că nu a fost originar din Bixad și că a slujit aproape două decenii și la Mănăstirea Rohia, identitatea sa a ajuns să fie contopită cu cea a Mănăstirii Bixad, pe care a păstorit-o timp de 32 de ani. Părintele Emanuil a fost nu doar părintele spiritual al Oașului și al oșenilor, ci și unul dintre cei mai blânzi păstori de suflete, primind în chilia sa cu toată căldura și bunătatea zeci de mii de pelerini și din alte zone ale țării.

Trecerea din această viaţă a părintelui Emanuil este o mare pierdere şi ne lasă cu o nemărginită durere sufletească! Părintele nostru s-a mutat la Domnul după o viaţă în care s-a dăruit pe de-a-ntregul slujirii lui Dumnezeu şi oamenilor. Îl regretăm toţi, cei ce l-am preţuit, l-am iubit şi am fost beneficiarii căldurii sale sufleteşti.

Sunt convinsă că va continua să ne vegheze din ceruri, de unde ne va revărsa iubirea sa necontenit! Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a scris primarul Aurelia Fedorca.

Preacuviosul Părinte Arhim. Emanuil Rus, starețul Mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bixad din Protopopiatul Ortodox Român Oaș, a trecut la Domnul în ziua de joi, 28 octombrie 2021, la vârsta de 68 de ani. Trupul neînsuflețit al părintelui stareț Emanuil Rus va fi așezat în biserica Mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Bixad, începând cu ziua de sâmbătă, 30 octombrie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *