Un spital din Botoșani oferă pacienților săi mâncare în sistem catering. Vor fi comandate trei mese pe zi

Un spital din județul Botoșani va cumpăra, de la 1 noiembrie, mâncare în sistem catering pentru pacienții proprii. Având în vedere că blocul alimentar al Spitalului Municipal Dorohoi intră în proces de reparație capitală, a apărut necesitatea externalizării temporare a serviciului de preparare și livrare mâncare pentru pacienții internați în spital cătrre o firmă specializată în acest domeniu de activitate.

Numărul de pacienți care beneficiază de spitalizare continuă este estimat la 150, iar numărul de meniuri diferă în funcție de numărul de pacienți și de afecțiunile acestora. Meniul zilnic este compus din mic dejun, prânz și cină, plus eventuale suplimente, dacă regimul dietetic al pacienților le prevede.

Contractul dintre Spitalul Municipal Dorohoi și firma care va oferi serviciile de catering se va încheia până la sfârșitul acestui an.

Spitalul dorohoian pune condiții pentru cei care vor să presteze astfel de servicii. Astfel, firma de catering trebuie să aibă cel puțin trei bucătari, să dețină autorizații de la Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, să aibă mașini de transport autorizate de DSP, dar și un șofer care a absolvit cursuri de igienă. De asemenea, firma trebuie să aibă o cfriră de afaceri de minim 100.000 de lei.

Mâncarea trebuie făcută și pentru cei cu regimuri speciale, cum ar fi pentru hepatite cronice, afecțiuni intestinale, afecțiuni renale sau pentru pacienții cu diabet. De asemenea, sunt prevăzute alimentații speciale pentru copii, pe categorii de vârstă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *