S-a aprobat plafonarea prețurilor la energie electrică. De când se aplică măsura

contor luminaLegea a fost adoptată cu 285 de voturi pentru din 287 de prezenți. Un vot decisiv s-a dat în Parlament, în urmă cu câteva momente, privind plafonarea prețurilor la energie electrică.

Începând cu data de 1 noiembrie, peste 15 milioane de români ar trebui să beneficieze de aceste măsuri. Adoptarea acestei măsuri va face ca prețul energiei electrice să fie, timp de 6 luni, la același nivel cu cel din anul 2020, în aceeași perioadă.

Este vorba de un preț de 1 leu/kWh/oră plafonat la 0,85 de bani/kWh/oră. La gazele naturale, vom ajunge undeva la 0,25 de bani/kWh/oră.

Proiectul a fost amendat de Senat, care a majorat sumele plătite de la bugetul de stat pentru consumatorii casnici, plafonarea preţului pentru aceștia, precum şi exceptarea de la plată a certificatelor verzi, a contribuţiei de cogenerare şi a accizei şi reducerea TVA pentru consumatorii noncasnici.

Virgil Popescu, ministrul Energiei a declarat că piața se va calma, iar furnizorii vor avea timp să se organizeze. Mai mult decât atât, ministrul a precizat că românii care doresc să își amâne plata facturilor trebuie să facă o solicitare la companiile furnizoare, informeaza antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com