Direcția de Sănătate Publică Botoșani, precizări privind intrarea persoanelor în centrele comerciale din județ cu certificatul verde

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Botoșani vin cu precizări după ce au existat inadvertențe în ceea ce privește intrarea persoanelor în centrele comerciale din Botoșani.
Potrivit unui comunicat transmis de DSP, schema de vaccinare este considerată completă la zece zile după efectuarea celei de a doua doze de vaccin Pfizer, Moderna și Astra Zeneca (nefiind obligatorie doza a treia) și unica doză de Janssen.
Există două modalități de obținere a Certificatului Verde: trecerea prin boală sau vaccinarea. Facem precizarea că, în cazul trecerii prin boală, Certificatul Verde este valabil din a 15-a zi de boală până la 180 zile, pierzându-și valabilitatea după acest interval. În cazul vaccinării, acesta rămâne valabil până la o dată neprecizată încă.
             –
Certificatul Verde poate fi generat la adresa certificat-covid.gov.ro. Persoanele care din motive tehnice nu reușesc să descarce certificatul se pot adresa pentru sprijin medicului de familie sau Direcției de Sănătate Publică Botoșani, mai precizeaza sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *