FOTO! Două gospodării din Botoșani, în flăcări de la o scânteie purtată de vânt. 160 tone de furaje și un adăpost de animale au ars

O scânteie purtată de vânt, evacuată pe un coș de fum aflat la distanță foarte mică de depozitele de furaje, a aprins două gospodării de pe raza comunei Vlăsinești, marți după-amiază, declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

Potrivit sursei citate, incendiul a fost observat târziu, când flăcările au cuprins peste 160 tone de furaje și un adăpost de animale. Puțin a lipsit să nu mistuie și o casă.

20 de pompieri militari din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni și voluntari din comună au intervenit, aproape cinci ore, pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor.

”Pentru a domoli flăcările a fost nevoie de multă apă, cele trei autospeciale de stingere cu apă și spumă fiind alimentate de mai multe ori. Misiunea pompierilor a fost una de durată pentru că trebuia verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere. Unul dintre proprietari a rămas fără 25 tone de furaje, celălalt fără 140 tone netreturi și un adăpost de animale de aproximativ 70 metri pătrați”, a declarat Dorina Lupu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *