Doi tineri prinși cu acte false de polițiștii de frontieră din Botoșani. Ce explicație le-au dat oamenilor legii

Doi tineri s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși cu acte false de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca. Este vorba despre o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din Lituania, respectiv un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, care s-au dovedit a fi  false.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în data de 25 octombrie a.c., în jurul orelor 12.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei B.A., cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 21 de ani, pasager într-un autocar înmatriculat în Cehia.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit, colegii noștri descoperind, asupra bărbatului, într-un portmoneu, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din Lituania, care avea imprimată fotografia şi numele acestuia”, se arată în comunicat.

În aceeaşi zi, în jurul orelor 19.00, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, în acelaşi punct de trecere, un alt cetăţean din Republica Moldova, A.B., în vârstă de 21 de ani, pasager într-un autocar înmatriculat în Cehia.

„În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit, colegii noștri descoperind, asupra bărbatului, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, care avea imprimată fotografia şi numele acestuia. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false”, precizează sursa citată.

Cei doi tineri au declarat polițiștilor de frontieră că au achiziţionat documentele plătind fiecare suma de 200 de euro, cu scopul de a obţine un loc de muncă mai bine plătit în Uniunea Europeană. Ei sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com