Haos cu restricțiile! Oameni revoltați că nu pot intra în instituțiile publice: „Umilită, așa mă simt în țara mea”

Foto: antena 3

A fost haos astăzi în toată ţara în instituţiile publice. Noile reguli par să îi fi luat prin suprindere pe românii care s-au trezit că nu îşi pot rezolva problemele în instituţiile statului dacă nu demonstrează că sunt testaţi, vaccinaţi sau trecuţi prin boala.

Cei care sunt nevaccinaţi spun însă că se simt discriminaţi de noile măsuri şi indirect forţaţi să se vaccineze. Raed Arafat, şefu DSU, le reaminteşte românilor că pot face o mare parte din aceste operaţiuni de la distanţă, online, şi menţionează că acestă situaţie este una temporară.

Numai că online-ul nu este pentru toată lumea. Mai ales cei vârstnici nu au acces la internet.

„Am trecut prin boala dar nu stiu cum sa-l scot de pe internet, mi-au zis cautati pe net si scoteti, noi la varsta noastra nu stim cum sa-l scoatem.”, spune o doamnă în etate, aflată în fața ANAF.

„Umilită… Umilită m-am simțit… să nu mă lași într-o instituție publică în țara mea”, mai spune femeia cu năduf.

Nici tinerii nu sunt mai încântați de măsurile luate. O tânără mămică însărcinată spune că și ea că măsurile luate sunt discrimatorii.

„Sunt măsuri foarte discriminatorii. Eu sunt însărcinată și nu pot să îmi asum riscul unui vaccin experimental”, spune femeia.

Autorităţile spun însă că nu vorbim de nicio discriminare cat timp măsurile sunt luate pentru a salva vieţile oamenilor.

„Măsura este una adecvata și necesară, proportională cu scopul urmărit. Nu suntem într-o situație de discriminare.”, susține și Asztalos Csaba, preeședintele CNCD.

Cert este că noile restricţii par să-i fi luat prin surprindere pe românii care s-au trezit astazi că nu pot intra la ghişeele statului fără să fie testaţi vaccinaţi sau trecuţi prin boală.

În toata ţara a fost haos astăzi în instituţiile statului pentru că oamenii nu au fost primiţi dacă nu respectau noile reguli. La Târgu Mureș, de exemplu, foarte multe persoane nu au mai putut suţine examenele auto. Pentru cei care nu au certificat verde, Raed Arafat, şeful DSU, le reaminteşte oamenilor că aiu posibilitatea să facă o mare parte din operaţiuni sau din plăţi de la distanţă.

Sunt şi companii de stat care nu se supun noilor reguli. De exemplu, poşta Română a fost execeptată de la noile măsuri dupa 12 ore de la publicarea noilor restricţii în Monitorul Oficial.
În mod pardaxol, băncile comerciale nu trebuie să ceară clienţilor certificatul verde la intrare, în timp de Fiscul sau primăriile nu pot primi cortibuabililii fără aceste certificat. Din aceste motiv, multe persoane nu văd logica acestor măsuri pe care le consideeră discriminatorii.

Sursa: antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *