Noi concentratoare de oxigen donate spitalelor din Botoșani. „Din păcate este nevoie în continuare de oxigen”

Noi concentratoare de oxigen vor fi donate spitalelor din Botoșani prin intermediul Asociației „Salvează o inimă”. Administratorul acestei asociații, Vlad Plăcintă, a precizat că este vorba despre 30 de concentratoare de oxigen de 10 l, care au fost achiziționate cu peste 190.000 lei.

„Am câteva zile de când urmăresc situația din spitalele din județul Botoșani. Tot mai mulți oameni se află internați în secțiile COVID. Din păcate este nevoie în continuare de oxigen și te sprijinul nostru al tuturor. Azi am achiziționat 30 de concentratoare de oxigen de 10 l pentru a fi donate spitalelor din județ. Până la sfârșitul săptămânii le vom avea la Botoșani. Suma totală se ridică la 193500 lei”, a precizat Vlad Plăcintă.

Direcția de Sănătate Publică Botoșani a raportat, luni, 114 cazuri noi de coronavirus. Cele mai multe persoane depistate pozitiv COVID-19 sunt din municipiul Botoșani, respectiv 52, după care din Dorohoi-șase și Răchiți- cinci.

Rata de infectare COVID 19 este de 9,10 la 1000 de locuitori în municipiul Botoșani, o incidență de peste 6 la mie înregistrând și localitățile: Bucecea – 7,54, Blândești – 8,64, Cristești – 8,80, Curtești – 6,72 și Sulița – 13,16.

Localitățile Vorona și Hlipiceni, care duminică depășeau pragul de 6 la mia de locuitori, au ajuns luni la o incidență de 5,95, în cazul comunei Vorona, respectiv 5,90 în cazul comunei Hlipiceni. Rata de infectare COVID la nivelul județului Botoșani este de 4,79 la mie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *