Accesul în biserici, permis și fără certificat verde. Arafat: „Nu e neapărat să ai argument științific, sunt mai multe aspecte luate în considerare”

Foto:arhiva

Bisericile sunt printre foarte puținele locuri unde cetățenii au acces fără nicio îngrădire, în perioada următoarelor 30 de zile, indiferent că au sau nu certificat verde. Guvernul a aprobat restricțiile propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, ca măsuri de reducere a răspândirii SARS-CoV-2. În ceea ce privește lăcaşele de cult, nu au fost impuse niciuna dintre restricţii. Cu toate acestea, credincioșii trebuie să aibă o distanță de minim doi metri între ei și să poarte mască.

Secretarul de stat Raed Arafat a fost întrebat de jurnaliști care sunt argumentele științifice pentru care accesul în interiorul bisericilor este permis fără prezentarea unui certificat anti-COVID, în condițiile în care pentru activitățile recreative în aer liber spre exemplu este obligatoriu să nu fie mai mult de 10 persoane care nu locuiesc împreună și acestea să dovedească faptul că sunt vaccinate sau trecute prin boală.

„Cum v-am zis, sunt măsuri care se iau, nu e neapărat să ai argument științific pentru această măsură. E o măsură decisă. Nu închidem activitățile religioase, dar punem condiția de doi metri, mască, distanță. E o decizie luată la nivelul CNSU și este o decizie votată la nivelul CNSU. Sunt mai multe aspecte care se iau în considerare, pe lângă baza științifică care se oferă de către medici. Asta este decizia luată la acest moment”, a spus Arafat.

Omul de afaceri din Botoșani, Gelu Tofan, va fi depus la o biserică pe care a ctitorit-o. Vezi când va fi condus pe ultimul drum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *