Carantină de noapte. Cine va putea circula după ora 22.00 și cum se completează declarația pe propria răspundere

Toată România intră în carantină dnoaptpentru 30 dzile, conform hotărârii votatvineri dCNSUÎn intervalul orar 22.00-05.00 vor putea ieși din casă doar cei vaccinați, cei carmerg la serviciu sau cei carau o urgență medicală. 

PrintrrestricțiiladoptatdCNSU saflă și „interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00-05.00”.

Există însă și excepții. Astfel, după ora 22.00 este permisă:

  • deplasarea persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • deplasarea persoanelor în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi.
  • deplasarea persoanelor pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente.
  • deplasarea în afara localităților pentru persoanele care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei.
  • deplasarea persoanelor din motive justificate, precum vaccinarea, îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Persoanele vaccinate și cele trecute prin boală trebuie să prezinte certificatul verde, pe hârtie sau în format electronic.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil care trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei, motivul deplasării, data completării și semnătura.

La fel, declarația ppropria răspundertrebuicompletată și dpersoanelnevaccinatcaries din casă după ora 22.00 din cauza unei urgee, potrivit digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *