Fiul omului de afaceri din Botoșani, mort din cauza unei boli crunte: „În martie-aprilie, făcuse o formă dură de Covid-19, însă nu a necesitat internare”

foto: global manager

Adrian Tofan, fiul omului de afaceri Gelu Tofan, care a murit din cauza unei boli crunte, la vârsta de 61 de ani, a povestit prin ce a trecut părintele său de când a fost diagnosticat cu cancer. Adrian spune că Gelu Tofan făcuse și o formă de COVID-19, s-a vindecat, dar de atunci s-a simțit tot mai rău.

„Tata a fost diagnosticat cu cancer de pancreas în stadiul 4, cu metastaze la ficat, plămâni şi splină, în data de 26 august 2021. Inoperabil, cu şanse de reuşită a tratamentului convenţional cu citostatice spre zero. A considerat că nu merită chinul prelungit, nici el şi nici familia. În martie-aprilie, făcuse o formă dură de Covid-19, însă nu a necesitat internare. S-a vindecat, iar de atunci, s-a plans de lipsa de putere, şi a început să scadă în greutate. În luna august, a făcut un set de analize de sânge, iar rezultatele analizelor hepatice au fost dezastruoase, în special GGT-ul – de peste 20 ori faţă de normal”, povestește Adrian Tofan.

Omul de afaceri era un anti-fumător convins, facea des sport, avea o dietă sănătoasă, nu consuma decât ocazional vin roşu, spune fiul acestuia.
„[…] in familia noastră nu ştiu să fi avut cineva această boală. Pe de altă parte, avea insomnii de ani buni şi era foarte stresat. A reuşit să îşi cunoască primii trei nepoţi, pe care îi iubea nespus, şi ştiu că şi-ar fi dorit să îi cunoască şi pe cei ce vor veni. Tata şi-a trăit ultimele săptămâni din viaţă în satul natal, Todireni, din judeţul Botoşani”, spune Adrian Tofan.
În anul 1999, Patriarhia Română i-a acordat botoșăneanului Gelu Tofan ordinul “Crucea Patriarhală”, pentru construcţia unei biserici în judeţul Botoşani.

Cunoscutul om de afaceri a deținut Tofan Grup Internaţional, firmă prin care Gelu Tofan a controlat ani buni piaţa de anvelope din Romania. Firma Tofan Grup Internaţional mai deţinea, pe lângă Danubiana, o firmă de comercializare a anvelopelor în Turnu Severin şi o companie de transport.

Ulterior, Gelu Tofan a ales să își continue afacerile în comuna natală, Todireni, acolo unde s-a mutat și unde a realizat o moară performantă, construită pe fonduri europene, care procesa grâu atât din producţia internă, cât şi din import.

Gelu Tofan a apărut și în Top 100 cei mai bogați români în anii 2006-2007. În 2006, apărea în topul celor mai bogați oameni de afaceri din România cu o avere de circa 105 milioane dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *