Ministrul Educației, despre vacanța forțată: ”Nu va fi pierdută nicio zi de școală. Elevii plătesc din nou pentru greșelile adulților”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat la Antena 3 ce se va întâmpla cu educația elevilor din România, după ce li s-a impus o vacanță forțată din cauza numărului ridicat de cazuri COVID-19.

Sorin Cîmpeanu a precizat că zilele de vacanță vor fi recuperate și că predarea online este imposibilă în jumătate din teritoriul României:

„Din cauza evoluției epidemiologice extrem de grave. Orele vor fi recuperate. Două săptămâni de vacanță pentru elevii din ciclul gimnazial și liceal se pot recupera prin modificarea structurii anului școlar. Pentru elevii din învățământul primar și pentru grădinițe este vorba doar de 5 zile suplimentare de vacanță. Oricum intrau luni în vacanță, până pe 30 octombrie. Vor avea o săptămână în plus. Această săptămână va fi recuperată prin modificarea structurii anului școlar. Mâine deja vom avea discuții cu reprezentanții elevilor și ai studenților pentru a vedea care este cea mai bună variantă. Nu va fi pierdută nicio zi de școală. Dacă vacanța va fi de două săptămâni. Dacă evoluția epidemiologică nu va permite revenirea cu prezență fizică în data de 8 noiembrie, lucrurile vor fi mai grave, și soluția mă tem că nu va mai putea fi acceptată sub forma unei vacanțe suplimentare. Va trebui să identificăm soluții care să facă posibilă predarea online cu pierderi cât mai mici. Predarea online în acest moment este posibilă real doar pentru jumătate din teritoriul României, pentru că cealaltă jumătate nu are o conexiune de internet capabilă să asigure predare online.”

„Nu am înțeles să ne vaccinăm, am ajuns în această situație. Din nou elevii vor trebui să plătească pentru greșelile noastre, ale adulților, din păcate.”, a mai spus ministrul Educației.

Vacanță de două săptămâni pentru toți elevii, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile și grădinițele se vor închide începând de luni, 25 octombrie.

„Până vă convingeți să vă vaccinați este nevoie de restricții. Școlile sunt puternic afectate și prin elevii care sunt infectați, precum și prin personalul care se îmbolnăvește. În mod normal, de luni, este vacanță pentru cei mici. Astăzi (miercuri – n.r.) s-a decis că vacanța va fi valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu. Două săptămâni va fi vacanță, începând de luni”, a declarat Iohannis.

Sursa: antena 3

One thought on “Ministrul Educației, despre vacanța forțată: ”Nu va fi pierdută nicio zi de școală. Elevii plătesc din nou pentru greșelile adulților”

  1. adica greselile guvernantilor! Nicidecum a adultilor, asa cum se lasa sa se inteleaga… De fapt o pedeapsa aplicata si copiilor pt refuzul de a acceptao dictatura cu acoperire medicala. Numarati zilele ca venim sa va aruncam de la conducere… Va e frica de vreti sa bagati dictatura medicala? Nu scapati voi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *