Sărăcia l-a adus la disperare. Un bărbat și-a cumpărat un act fals ca să obțină un loc de muncă mai bun. Polițiștii de frontieră l-au prins

Un bărbat de 36 de ani a fost prins de polițiștii de frontieră botoșăneni cu un document fals. Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în data de 20 octombrie 2021, în jurul orelor 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei S.M., cu dublă cetăţenie, română şi ucraineană, în vârstă de 36 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Ucraina.

„În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit, colegii noștri descoperind, asupra bărbatului, într-o borsetă, un permis de rezidenţă cu însemnele autorităţilor spaniole, care avea imprimată fotografia acestuia şi numele altei persoane. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind fals”, precizează purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, Minodora Răcnea.

Bărbatul le-a  spus polițiștilor de frontieră că a achiziţionat documentul contra sumei de 200 de euro, cu scopul de a obţine un loc de muncă mai bine plătit.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com