Certitudinile și avantajele apartamentelor noi cu sisteme descentralizate de ventilație controlată – indicator important de calitate a vieții

Ansamblul de apartamente Premium, UNIQUE Residence Maxim Gorki, cu dotări pentru locuințe cât mai eficiente energetic și mai sănătoase – un concept Made To Measure în zona centrală a Botoșaniului

Devine tot mai clar că, dincolo de a fi un lux ci mai degrabă o necesitate, ventilarea controlată descentralizată, cu filtrarea-purificarea aerului care pătrunde în locuință, este o soluție care asigură pe termen lung sănătatea fiecărei familii.

De asemenea, în condițiile în care locuința nepoluată și cât mai eficientă energetic devine cea mai căutată soluție locativă, alegerea unui apartament nou echipat cu sisteme descentralizate de ventilație și purificare a aerului controlată, asigură, odată cu beneficiile de bază: automatizare, eficiență, siguranță și confort absolut cu economie de energie și costuri minime, creșterea valorii de piață a locuinței, și o altă serie de avantaje certe:

  • Eliminarea în permanență a umidității și odată cu aceasta și a poluanților din aerul interior este esențială (VOC-Volatile organic compound, Radon, etc.). În cazul neglijării acestui aspect, este în joc sănătatea: oboseală, indispoziție, dureri de cap, sunt indicatori pentru prea puțin aer proaspăt, combinat de obicei cu concentrații crescute de CO2 în aerul respirat.
  • În locuințe bine izolate, umiditatea corectă se poate păstra doar printr-un schimb permanent și eficient de aer în limite corecte. Umiditate prea ridicată poate avea consecințe neplăcute și nesănătoase precum igrasie, mucegai.
  • În locul unei centrale de ventilație alcătuită dintr-o unitate și tubulatura aferentă scumpă şi complicată, sistemele descentralizate de ventilație cu recuperare de căldură presupun realizarea unui concept de ventilație individualizat: precis, ieftin şi fără țevi. Mult mai ușor și economic de realizat, atât în cazul locuințelor noi cât și  în cazul renovării sau îmbunătățirilor ulterioare a acestora.
  • Realizate de lideri ai industriei, sistemele au certificări (Dibt – Deutsches Institut für Bautechnik), sunt de cea mai bună calitate și cu o durată de viață de peste 10 ani pentru grupul ventilator.
  • Un sistem MHRV (ventilație mecanică cu recuperare de căldură) adaugă valoare locuinței, deoarece în viitor, peste ani, dacă veți dori sa vindeți, piața va cere “cu sistem de ventilație”.

Ventilația locuinței moderne, izolate termic corespunzător, printr-un sistem de ventilație cu recuperare de căldură este o certitudine și este esențială. Altfel, având în vedere că în locuința modernă peste 50% din pierderile termice sunt produc prin ventilație, mare parte din avantaje se irosesc. (vezi mai mult despre Beneficiile ventilației controlate…)

UNIQUE Residence Maxim Gorki – Good Value for Money:

  • cu pachete de dotări – echipare unicat în piață – pentru locuințe care respiră;
  • include dotări și facilități extinse în prețul apartamentului;
  • randament investițional imobiliar superior.

UNIQUE Residence – proiecte rezidențiale create să răspundă în fapt aşteptărilor fiecăruia!

Stadii de realizare a proiectelor rezidențiale UNIQUE Residence dezvoltate în Botoșani, Iași și Focșani:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *