Numărul părinților care și-au exprimat intenția să-și vaccineze copiii anti COVID, redus la nivelul județului Botoșani

Numărul părinților care și-au exprimat intenția să-și vaccineze copiii anti COVID este destul de mic la nivelul județului Botoșani. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean, la nivelul județului Botoșani, 16.233 de formulare au fost completate de părinți, iar cei mai mulți, 14.394 nu și-au dat acordul pentru vaccinarea copiilor.

Cei care au răspuns cu ”DA” , că doresc să-și vaccineze copilul de către echipa medicală prezentă în școală, au fost 603, în timp ce 1.236 de părinți au spus că sunt nehotărâți.

În cazul exprimării intenţiei de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezenţa părintelui/tutorelui legal al copilului! Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze şi beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinţilor sau reprezentanţilor legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în şcoli de către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) şi Direcţiile de Sănătate Publică„, precizează Ministerul Educației.

Până pe 25 septembrie, la nivelul județului erau vaccinați 1570 de elevi și 2121 de profesori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *