Spitalul de Boli Paliative Botoșani va fi gata luna viitoare. Cosmin Andrei: Organizarea unui spital de campanie nu este potrivită

Spitalul de Boli Cronice și Îngrijiri Paliative din municipiul Botoșani va fi gata la sârșitul lunii noiembrie, potrivit primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei. Edilul a declarat, miercuri, că nu este necesară organizarea unui spital de campanie la Sala Polivalentă deoarece va putea fi transformat spitalul de îngrijiri paliative în spital COVID.

„Am primit o solicitare din partea domnului prefect pentru acest lucru, căruia i-am răspuns că la sfârșitul lunii noiembrie va fi gata Spitalul de Boli Paliative, lucrăm astăzi la utilitățile de la acest spital, avem finalizate racordurile pentru apă, energie electrică, apă și canalizare, iar cele pentru termie sunt în desfășurare. La sfârșitul lunii noiembrie primim dispozitivul care ne permite să finalizăm această lucrare. Este vorba despre un schimbător de căldură, care nu poate veni mai repede, chiar dacă lucrările vor fi gata în această săptămână pentru că furnizorii nu îl pot trimite la Botoșani din cauza acestei pandemii”, a spus primarul municipiului Botoșani.

El susține că o organizare a unui „spital de campanie nu este potrivită pentru că vom avea gata spitalul de boli paliative”. Chiar și așa, edilul a declarat că nu este împotriva acestui lucru, dacă se va decide în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, însă toată perioada de mobilizare și pregătire a unui spital de campanie la Sala Polivalentă va coincide, spune Cosmin Andrei,  cu finalizarea Spitalului de Boli Paliative.

De cealaltă parte, prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, susține că situația impune luarea unor măsuri urgente, termenul de finalizare a unității medicale respective fiind prea lung.

Nu mai avem timp să așteptăm chiar atât de mult și atunci vom fi nevoiți să găsim o unitate de cazare cel puțin pentru cazurile foarte ușoare, cele care sunt în a cincea, a șasea zi de tratament și atunci evoluează foarte bine și atunci pur și simplu să găsim o unitate de cazare pentru bolnavi plus cei care într-adevăr ar trebui să nu mai stea în containere sau în corturi”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

El susține că va avea o întâlnire cu oamenii de afaceri, încercând să găsească susținere de la ei pentru posibilitatea creării unui spațiu de primire a bolnavilor COVID în Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă”. Acolo se are în vedere amplasarea a cel puțin 100 de paturi pentru îngrijirea pacienților cu forme ușoare ale bolii.

Municipiul Botoșani ar putea intra în lockdown pentru două săptămâni. Anunțul făcut de prefectul Dan Nechifor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *