Noi modificări ale legislației rutiere anunțate de Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani. Polițiștii rutieri vor face controale

În luna octombrie 2021 a intrat in vigoare H.G. 1075/2021 prin care se modifică Regulamentul de Aplicare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

Potrivit sursei citate, principalele modificări sunt: se introduce noțiunea de “trotineta electrică” in cuprinsul articolelor care reglementează circulația bicicletelor;  se introduc plăcuțele de înmatriculare de culoare verde; trotinetele electrice se conduc numai in aliniament. Schimbarea direcției de mers se face prin deplasarea conducătorilor pe lângă trotinete; se reglementează modul de depășire a unei biciclete/trotinete electrice in 2 situații, respectiv:

  1. a) situația in care viteza autovehiculul care urmează sa depășească este peste 50 km/h manevra de depășire a bicicletei/trotinetei electrice se va realiza prin trecerea peste marcajul longitudinal de separarea a sensurilor de circulație ori de separare a benzilor cu cel puțin jumătate din lățimea autovehiculului;
  2. b) situația in care viteza autovehiculului care urmează sa depășească este mai mica de 50 km/h manevra de depășire a bicicletei/trotinetei electrice se va efectua cel puțin prin încălcarea acestor marcaje.

Pe cale de consecință se interzice depășirea bicicletelor în zonele cu marcaj longitudinal simplu/dublu continuu; se interzice bicicliștilor/conducătorilor de trotinete electrice să circule în paralel, mai precizează sursa citată. Polițiștii rutieri vor desfășura activități pentru a verifica modul de respectare a acestor modificări.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *