O nouă comună din județul Botoșani intră în carantină. Ce soluție au găsit autoritățile în locul filtrelor de la intrarea în localitate

Prefectul Dan Nechifor
Prefectul Dan Nechifor

O nouă comună din județul Botoșani va intra în carantină. Este vorba despre comuna Cristești, unde rata de îmbolnăvire a crescut vertiginos în ultima perioadă. Potrivit prefectului județului Botoșani, Dan Nechifor, decizia de carantinare urmează a fi luată în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În comuna Cristești, rata de infectare era, marți, de 10,24 la mia de locuitori.

„Suntem obligați să recurgem la carantinare pentru că altfel nu reușim să stopăm fenomenul de infectare”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, filtrele de la intrările în comune nu și-au dovedit eficacitatea până acum, astfel încât va fi înființată o patrulă care va monitoriza localitatea.

„Este o presiune foarte mare pe personalul din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, vom adopta o soluție tehnică, cel puțin în interiorul comunei Cristești, pe sistemul unei patrule care va circula în interiorul localităților 24 din 24. Adică nu neapărat acele filtre care nu întotdeauna și-au dovedit eficacitatea. Juridic se numește carantinare”, a spus prefectul.

În momentul de față, în carantină se mai află doar localitatea Sulița, care are o rată de infectare de 15,51 la mia de locuitori.

FOTO O femeie din Botoșani pune la dispoziție gratuit o locuință unei familii nevoiașe. Ce condiție pune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com