Două localități din Botoșani au rata de infectare COVID 19 de peste 10 la mie: Într-o localitate incidența a ajuns la 15,51 la mie, deși este în carantină

Două localități din județul Botoșani au rata de infectare de peste 10 la mia de locuitori Potrivit datelor prezentate de Direcția de Sănătate Publică Botoșani, comuna Sulița. care este carantinată, are o incidență de 15,51 la mia de locuitori, în timp ce comuna Cristești are rata de infectare de 10,24 la mie. În ambele localități sunt impuse restricții de autorități, însă numărul îmbolnăvirilor continuă să crească. Municipiul Botoșani înregistrează o incidență de 8,97 la mie, iar județul 4,69 la mie.

Medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, a declarat, marți, că situația în județul Botoșani în ceea ce privește îmbolnăvirile nu este una roz.

”Aseară, (nr. luni seară) la UPU, erau bolnavi care așteptau de mai bine de 24 de ore un loc într-o secție. Sunt secții care sunt arhipline. Am o rugăminte și trebuie să existe colaborare și colegialitate. Nu trebuie nimeni să se roage de cineva că face un favor personal de a primi un bolnav pe secție, chiar dacă bolnavul în momentul respectiv nu se pretează la un spital suport trei. El poate fi primit pe secție, dacă se agravează, spitalul județean să-l reprimească. nu este normal să rămână pe UPU, să fie preluați 35-45 bolnavi pozitivi care stau în cort, containere, într-o secție UPU care este în reabilitare, care nu are circuite, spații”, a precizat Adăscăliței.

Directorul medical al Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani: Spitalul Județean a ajuns la limită. Nu trebuie transformat într-un spital COVID exclusiv 100%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *