Directorul DSP: Situația nu este deloc roz la Botoșani. Câte cazuri COVID 19 au fost anunțate marți!

Directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, a declarat, marți, că situația în județ ceea ce privește cazurile de coronavirus nu este una roz. Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, alte 214 de persoane au fost confirmate pozitiv COVID. Cei mai mulți dintre aceștia sunt din municipiul Botoșani, respectiv 91, alți 17 din Dorohoi, șapte din Săveni, 10 din Vorona.

Potrivit directorului DSP, la Unitatea de Primiri Urgențe, pacienții au ajuns să se stea și câte 24 de ore pentru un loc într-o secție. În acest context, Monica Adăscăliței a făcut apel către colegii de pe secțiile care nu sunt la fel de aglomerate, să primească pacienți.

”Aseară, (nr. luni seară) la UPU, erau bolnavi care așteptau de mai bine de 24 de ore un loc într-o secție. Sunt secții care sunt arhipline. Am o rugăminte și trebuie să existe colaborare și colegialitate. Nu trebuie nimeni să se roage de cineva că face un favor personal de a primi un bolnav pe secție, chiar dacă bolnavul în momentul respectiv nu se pretează la un spital suport trei. El poate fi primit pe secție, dacă se agravează, spitalul județean să-l reprimească. nu este normal să rămână pe UPU, să fie preluați 35-45 bolnavi pozitivi care stau în cort, containere, într-o secție UPU care este în reabilitare, care nu are circuite, spații”, a precizat Adăscăliței.

Rata de infectare COVID 19 este la nivelul județului de 4,69 la mie. Municipiul Botoșani are o incidență de 8,97, Bucecea – 6,25, Blândești – 6,10, Coșula- 6,21, Cristești -10,24, Sulița -15,51.

 

Directorul medical al Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani: Spitalul Județean a ajuns la limită. Nu trebuie transformat într-un spital COVID exclusiv 100%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *