Se lucrează ca pe front în spitalele din Botoșani! Directorul DSP: Numărul de pacienți este în continuare mare. Este foarte greu, toți suntem suprasolicitați

Spitalele din Botoșani care tratează bolnavi cu coronavirus lucrează ca pe front. Unitatea de Primiri Urgențe este supraaglomerată, iar medicii nu mai fac față valului de pacienți. Directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, a declarat că s-a cerut Ministerului Sănătății detașare de medici din țară pentru spitalele din Botoșani, însă nu a primit niciun răspuns. Ea a cerut, marți, într-o întâlnire cu medicii de spitale, ca personalul medical să fie unit în această perioadă, pentru a trece mai ușor peste situațiile apărute.

”Numărul de pacienți este în continuare mare. Pacienții care sunt pozitivi sunt simptomatici. 95% din pacienții care sunt pozitivi ajung și pe mâna colegilor de la Infecțioase, iar după ce sunt consultați și de dumnealor li se recomandă, la marea majoritate, internare în spital, iar dacă medicul infecționist a considerat treaba asta, înseamnă că bolnavii chiar au nevoie de internare. UPU este supraaglomerat și faptul că pacienții stau foarte mult în Urgențe nu este benefic, nici pentru pacienți, nici pentru personalul care este suprasolicitat. Am solicitat detașare de medici din spitale din țară. Știți bine că e o problemă la nivel național. Nu am primit încă răspuns pozitiv de la București. Am cerut pneumologi, infecționiști și AT-iști. Nu am primit răspuns pozitiv.  Colegii de la Recuperare și Secția exterioară boli infecțioase au solicitat ajutorul colegilor pneumologi de la TBC, având în vedere că Spitalul de recuperare are 78 de pacienți cu un singur medic de gardă, iar Secția boli infecțioase 87 pacienți cu un medic de gardă. Trebuie să fim în această perioadă uniți. Știu că este foarte greu, toți suntem extrem de suprasolicitați, ca și medici și personal medical mediu, dar trebuie să înțelegem că nici pacienții nu este normal să rămână în UPU”, a spus Adăscăliței.

În ultimele 24 de ore, alți 214 de botoșăneni au fost confirmați pozitiv COVID. Dat fiind numărul mare de infectări, s-a decis ca Spitalul TBC din Botoșani să  suplimenteze numărul paturilor pentru bolnavii CPOVID  cu încă 30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *