Proprietarul unei fabrici din Botoșani ridică cel mai mare campus studențesc privat din București

Antreprenorul francez Gerard Losson, proprietarul producătorului de costume Formens din Botoșani, unul dintre liderii acestei industrii, pregătește construcția unui campus studențesc cu peste 1.000 de camere în locul fostelor depozite Coca-Cola Militari, cumpărate recent, scrie Profit.ro.

La începutul acestui an, compania Unique Real Estate Development, controlată de Gerard Losson, a cumpărat un teren în cartierul Militari, în suprafață de 9.437 de metri pătrați, de la Mars Commercial Center, companie deținută indirect de omul de afaceri de origine siriană Abdul Wahed Nour Ideen, cel care a cumpărat în „distressed“ mall-urile Galleria Arad și Piatra Neamț, potrivit documentelor de proprietate analizate de Profit.ro. Fostul proprietar pregătise terenul pentru construcția de blocuri cu un potențial de peste 500 de apartamente, însă Losson a decis acum să meargă pe varianta unui campus studențesc. Pe această nișă, francezul intră în competiție directă cu omul de afaceri Liviu Tudor, care deține cel mai mare campus studențesc privat din București, West Gate Studios, cu 700 de camere, și care este amplasat la o distanță de doar 500 de metri de viitorul proiect al Unique.

În București mai activează și un grup de investitori din Belgia și Anglia care, sub umbrela ARCCA, au construit 3 cămine studențești private care au în total 2.600 de locuri de cazare. Noul proiect, denumit Unique Student Residence, necesită o investiție de 32 de milioane de euro și presupune construirea unui complex format din 4 tronsoane, care se dezvoltă în jurul unei curți interioare. Acesta va găzdui 11 apartamente și spații de cazare pentru tineri la etajele 1-10, spații pentru lucru în comun (zone de studiu, săli de întâlniri, camere media) și magazine la parter, plus 300 de locuri de parcare subterane și 50 supraterane, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *