Un primar din Botoșani vrea să interzică accesul maşinilor mari care strică asfaltul. „Pun barieră orice-ar fi”

Foto adevarul

Un primar din judeţul Botoşani vrea să pună barieră pe drumurile săteşti, revoltat că şoferii maşinilor de mare tonaj nu respectă marcajele cu limitare de gabarit şi distrug carosabilul proaspăt asfaltat.

Cozmin Epuraş, primarul din comuna Stăuceni, spune că este decis să facă acest lucru cu orice risc. El este supărat că asfaltul proaspăt pus pe arterele rutiere din Stăuceni este distrus de camioanele de mare tonaj care străbat destul de des comuna. În plus, situaţia s-a agravat după ce au început lucrările la drumul naţional 29 D Botoşani – Ştefăneşti.

„Îmi asum toate consecinţele”

Majoritatea drumurilor comunale din Stăuceni au fost modernizate, cu strat asfaltic. Greutatea maximă admisă pe aceste tronsoane de drum, reglementată şi prin indicatoare rutiere, este de 7.5 tone.

Comuna Stăuceni este situată însă lângă municipiul Botoşani, pe drumul ce duce, prin Ştefăneşti, către vama de la Stânca-Costeşti cu Republica Moldova. De aceea, multe camioane încărcate cu marfă trec pe scurtături, pe drumurile comunale, mai bune decât cel naţional. În plus, acum se lucrează la reabilitarea completă a drumului naţional, iar traficul a fost deviat pe drum comunal. „Nu este posibil aşa ceva, avem drum care nici măcar nu a ieşit din garanţie. Imaginaţi-vă camion de 24 de tone pe drum cu limitare de 7.5 tone. Distruge tot. Ca la noi la nimeni”, spune edilul.

Acesta este decis să pună o barieră pe drumurile comunale, deservită de un angajat care să nu permită accesul autocamioanelor care depăşesc tonajul admis. „Pun barieră orice-ar fi. Săptămâna viitoare, pun barieră. Îmi asum toate consecinţele. Am apelat la toate instituţiile şi nimic. Asta este singura soluţie”, adaugă Cozmin Epuraş.

Sursa: adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com