Mesajul sfâșietor al unui medic din Botoșani: „Suntem tot mai puțini, mai storși fizic și emoțional”

Medicul Oana Arhip de la Spitalul Județean Botoșani a transmis un mesaj sfâșietor cu privire la situația pandemiei în județul nostru și nu numai. Potrivit doctorului, cadrele medicale sunt blestemate deseori de cei care își pierd rudele în spital, iar strigătele lor nu fac decât să îi „stoarcă și mai mult emoțional” pe cei care lucrează în sistemul de sănătate.

Urlete apocaliptice ne zguduie existența și ne cutremura , venite in cursul dimineții prin geamurile deschise dinspre curtea interioară, către cei care (încă ) mai lucram : ,, sa va dea la toți Domnu’ sa va inadusiti ca tata, unu ‘câte unu”! Unde trebuie trimise strigătele și blestemele acestea, către ce urechi și minți încă deschise in ceasul al 13 lea, sa înțeleagă sau sa facă ceva? Se pare ca doar noi auzim, dar și noi suntem voi! Diminețile devin din ce in ce mai înfiorătoare prin durerea ce se aude și răzbate prin zidurile spitalului. Cumplite vremuri ne e dat sa trăim, dar ăștia suntem, pe toate părțile baricadei! Suntem tot mai putini, mai storsi fizic și emoțional și mai ales văzând realitatea românească, fără speranța!”, este mesajul transmis pe o rețea de socializare de Oana Arhip.

Cinci localități din județ au incidența de peste 6 la mie

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a județului Botoșani a raportat, luni, 132 de noi cazuri de coronavirus în județul Botoșani. Cele mai multe îmbolnăviri sunt în municipiul Botoșani, respectiv 76, urmat de Dorohoi -șase cazuri, Bucecea și Roma câte cici cazuri.

Cinci localități din județ au incidența de peste 6 la mie. Este vorba de municipiul Botoșani – 8,93 la mie, incidența fiind în scădere față de duminică când s-a înregistrat 9,16 la mie, Bucecea – 6,62, Coșula – 6,21, Cristești – 8,39 și, Sulița – 14,83. În creștere este și rata de infectare în municipiul Dorohoi, respectiv 4,69 la mie.

Potrivit DSP, rata de infectare COVID 19 în județul Botoșani este de 4,65 la mie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *