Caz neobișnuit! Medicii veterinari au ucis porcii unui bărbat din Botoșani, care aveau pestă porcină africană. Botoșăneanul nu va fi despăgubit

simulare pesta porcina africana la BotosaniCaz neobișnuit înregistrat, la sfârșitul săptămânii trecute, în județul Botoșani. Medicii veterinari au ucis porcii unui bărbat din localitatea Mesteacăn din comuna Corni, care aveau pestă porcină africană (PPA). Atipic este faptul că, în ciuda faptului că legea prevede acordarea de despăgubiri în astfel de situații, botoșăneanul nu va primi bani de la stat.

Gospodarul din Corni avea șapte animale în curte, însă doar două erau declarate la medicul veterinar. În aceste condiții, omul nu doar că nu a primit despăgubiri pentru animalele ucise de PPA, ci a primit și o amendă din partea autorităților sanitar- veterinare.

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a fost anunțată, vineri, de medicul veterinar concesionar din Corni cu privire la faptul că porcii din acea gospodărie au febră.

În momentul respectiv a apărut suspiciunea de pestă porcină africană. Au fost ridicate probe de la animale. Trei dintre pori au murit n scurt timp, iar sâmbătă, când au venit rezultatele care confirmau că porcii sunt bolnavi, a fost luată decizia uciderii și incinerării tuturor porcinelor.

Şoferul mort în accidentul de la Ripiceni era poliţist. A fost aruncat din BMW-ul pe care îl conducea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *