FOTO! Carte de identitate falsă, plătită cu 100 euro, descoperită la PTF Stânca

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui cetăţean din Republica Moldova, pasager într-un microbuz, un document cu însemnele autorităților române, care s-a dovedit a fi  falsificat, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

Potrivit sursei citate, în data de 17 octombrie, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei C.T., cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 37 de ani, pasager într-un microbuz înmatriculat în România.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit, colegii noștri descoperind, asupra bărbatului, într-o borsetă, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimată fotografia acestuia. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals”, a precizat Răcnea.

Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a achiziţionat documentul contra sumei de 100 de euro, cu scopul de a obţine un loc de muncă mai bine plătit. Oamenii legii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com