FOTO Ștafeta Veteranilor „Invictus” a ajuns la Botoșani

Ștafeta Veteranilor “INVICTUS” de pe traseul roșu a ajuns în data de 17 octombrie 2021, în jurul orei 20.00 în garnizoana Botoșani, la Monumentului Eroilor Botoșăneni din cel de-al Doilea Război Mondial, fiind așteptată de către Comandantul Garnizoanei Botoșani, locotenent colonel Ovidiu Damian, prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei și de militarii Batalionului 335 Artilerie ”Alexandru cel Bun”.

Momentul încărcat de emoție a fost cel al predării efective a Ștafetei și a Drapelului Tricolor, de către militarii voluntarii din cadrul Brigăzii 3 Logistice ”Zargidava” Roman și din Batalionul 634 Infanterie ”Mareșal Josef Pilsudski” Piatra Neamț, către militarii voluntarii din Batalionului 335 Artilerie ”Alexandru cel Bun”.

„În numele eroilor neamului românesc, vă predau ștafeta!”, au fost cuvintele care au răsunat în centrul municipiului, cuvinte care au fost urmate de cele ale voluntarului din Botoșani: ”În numele eroilor neamului românesc, preiau ștafeta!”.

Militarii Batalionului 335 Artilerie ”Alexandru cel Bun” au prelua ștafeta și Drapelul Tricolor care și-a început traseul la Chișinău și în dimineața zilei de 18 octombrie 2021 au plecat către Suceava, pentru a ajunge în data de 25 Octombrie împreună cu ștafetele galbenă și albastră la Monumentul ostașului român din Carei.

Din delegația botoșăneană face parte și Comandantul Batalionului 355 Artilerie „Alexandru cel Bun” Botoșani, lt. col. Codruț Stefan Obreja, care va alerga alături de militarii din subordinea sa.

Ștafeta Veteranilor “INVICTUS” din luna octombrie a acestui an este dedicată deopotrivă Zilei Armatei României și eroilor de ieri și de azi ai României. Ștafeta Veteranilor “INVICTUS” este un eveniment anual aflat la a VIII-a ediție și este o acțiune desfășurată la nivel național care integrează eforturile a peste 500 de voluntari de a acoperi peste 3800 km în alergare și pe bicicletă, în scopul promovării valorilor naționale și a respectului față de veteranii și eroii României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *