FOTO! Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul a slujit la o biserică din Botoșani. A sfințit un centru de activități pentru copii și o casă parohială

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a slujit, sâmbătă în Parohia „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din localitatea Poiana, județul Botoșani. Înconjurat de un sobor de clerici, Preasfințitul Părinte a binecuvântat și sfințit locuința parohială, Centrul de activități pentru copii „Sfânta Sofia”, Aghiasmatarul, troița și fântânile.

Momentul a însemnat o încununare a eforturilor depuse de preotul paroh Ailenei Cătălin. În actul de sfințire stă scris: „Cu voia Tatălui, cu ajutorul Fiului și cu lucrarea Sfântului Duh, s-a construit această casă parohială a parohiei ” Nașterea Sfântului Ioan Botezatorul”, Poiana-Brăesti, din protopopiatul Dorohoi, între anii 2016-2021. Casa parohială, cuprinzând locuința parohială și centrul de activități cu tinerii a fost ridicată la inițiativa și sub coordonarea preotului paroh Cătălin Alexei, prin jertfa și dăruirea enoriașilor din parohie și a altor donatori. De asemenea, între anii 2014-2021 s-au mai construit un aghiasmatar din mozaic alb, o fântână cu foișor, o troiță din lemn sculptată și pictată și a fost recondiționată o fântână construită în anul 1951”, a declarat președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, care a luat parte la eveniment.
Sursa foto: Facebook Doina Federovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *