Au fost stabilite chiriile pentru medicii care stau în locuințele ANL din municipiul Botoșani. La cât se ridică acestea!

Consilierii județeni au aprobat cuantumul chiriilor pentru medicii care stau în locuințele ANL din municipiul Botoșani. Astfel, chiriile pornesc de la 497 lei lunar și ajung la 638 de lei. Blocul ANL are 20 de apartamente din care 15 cu două camere, iar cinci cu o cameră. Într-o primă etapă au fost repartizate șase locuințe ANL medicilor tineri.

Chiria se stabilește anual de către administratorul locuinței, ținându-se cont de suprafețele apartamentelor, valoarea de amortizare precum și de coeficienții de pondere în funcție de localitate, an recepție al locuințelor și venitul chiriașilor. În calculul chiriei intră și un comision de 0,8% al autorităților (maximul prevăzut de lege), comision ce reprezintă cheltuieli de întreținere curentă, reparații capitale și administrare, precum și o cotă de până la 0,5% care se reține chiriașilor trecuți de 35 de ani.

Chiria lunară rezultată după aplicarea coeficienților se ponderează în funcție de veniturile medii nete pe membru de familie ale titularului contractului de închiriere, realizate în ultimele 12 luni, se precizează în Hotărârea de Consiliu Județean.

Șase medici din Botoșani vor primi locuințe ANL. Cine sunt aceștia!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *