WhatsApp nu va mai funcționa de la 1 noiembrie. Ce telefoane sunt afectate

WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicații pentru smartphone nu va mai putea fi folosită pe o serie de telefoane începând cu 1 noiembrie, scrie Realitatea.net. Este forma despre telefoanele cu sistem Android mai vechi de 10 ani, cele care rulează practic versiunea 4.0 a sistemului de operare. Versiunile sistemului de operare de la 4.1 în sus nu vor întâmpina probleme.

Sistemul 4.0 este cel cunoscut sub numele de Ice Cream Sandwich şi Google, fiind prezentat pe 19 octombrie 2011, adică acum10 ani. Telefoanele care deţin această versiune considerate sunt foarte vechi. Pentru cei care au unul de acest fel, WhatsApp şi-a informat deja utilizatorii: „Vă invităm să treceţi la un dispozitiv acceptat”.

Deși rețeaua WhatsApp oferă deja suport multi-device, modul de implementare este foarte restrictiv, fiind posibilă asocierea unui dispozitiv secundar doar prin interfața WhatsApp Web, WhatsApp Desktop, sau cu ajutorul unui smart display din seria Facebook Portal. În formula actuală, nu poți seta WhatsApp pe un smartphone decât dacă inserezi și cartela cu numărul de telefon asociat contului respectiv.

Pentru a folosi WhatsApp pe mai multe dispozitive, ești în continuare dependent de smartphone-ul pe care este instalat serviciul, însă ai un nivel de libertate mai mare. În trecut, nu puteai decât să deschizi un browser și să scanezi codul QR cu aplicația de mobil, dar dacă telefonul se deconecta de la internet, erai automat delogat și pe computer. Verificarea conexiunii la internet a telefonului original se face însă acum la 14 zile, odată ce ai dispozitive „înrolate” în multi-device.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com