Un hairstylist din Botoșani este singurul din țară care face tunsoarea shag. Alex a deschis un salon inedit

Un hairstylist din Botoșani este singurul din țară care face tunsoarea shag, o preluare din SUA, în salonul său deschis în București. La doar 30 de ani, alături de iubita sa, Alex Munteanu a reușit să combine arta și frizeria și are un studio inedit: Contemporan.

„ În momentul de față sunt super mulțumit de cum funcționează pentru că am reușit să dăm și o identitate salonului. Nu e doar un salon, nu tund doar bob sau pierdut la spate. Am încercat să-i dau o identitate și tunsorii și sunt singurul din țară care face tunsoarea shag. E o preluare din SUA care probabil va ajunge și la noi mai târziu. E o reinterpretare a anilor 1970, rock and roll unde totul e messy și nu presupune nici un efort. E vorba de multe texturi, include un breton și datorită texturii și a instrumentelor nu mai ai nicio grijă. Te trezești și poți să ieși pe ușă, exact ce-și doresc toate femeile în ziua de azi”, spune Alex Munteanu.

Potrivit life.ro, Alex Munteanu este hairstylist. Denisia Călin este artist vizual. Contemporan s-a născut după ce Alex și Denisia au devenit un cuplu și au simțit nevoia de a-și combina meseriile, creând un concept extrem de interesant: un salon privat pe ai cărui pereți sunt expuse cele mai bune lucrări ale tinerilor artiști din România.

Alex a ales această meserie ca o soluție de moment după terminarea liceului, când nu avea nici cea mai mică idee încotro vrea să se îndrepte. A fost talentat, a învățat mult, a muncit și mai mult și a deprins tehnica de la unul dintre cei mai buni. Și-a făcut mâna în marile saloane și apoi a cunoscut-o pe Denisia care l-a introdus în lumea fascinantă a artei. De aici nu a mai fost decât un pas, o idee și un vis. Azi au împreună un salon cu totul inedit, unde în fiecare lună apare câte o expoziție nouă de artă, timp în care Alex se ocupă de părul tău. E singurul din țară care știe să tundă modern shag, iar când spun că se ocupă înseamnă că în salon, în timpul programării tale ești doar tu și el, fără să mai fie nevoie să fii pasat de la un stilist la altul și fără să mai fie nevoie să faci față discuției de salon.

„Sunt împreună cu iubita mea, Denisia, care e artist vizual. Așa a și pornit toată treaba și așa am descoperit arta în primul rând. Am plecat de la a căuta un atelier pentru ea, unde să picteze. Am găsit o casă numai că era puțin cam scumpă chiria pentru un artist la început de drum. Atunci ne-a venit ideea să ne combinăm cumva. Am împărțit spațiul și am încercat să combinăm două lucruri care deși par apropiate sunt foarte greu de asociat, astfel încât să iasă ceva armonios. Din nefericire am fost cumva înaintea trenului, chiar dacă acum 3-4 ani mai găseai câteva locuri unde se combina arta cu diverse, însă erau într-un spațiu restrâns și atât. Noi am încercat să dezvoltăm puțin conceptul acesta și să nu fie doar un salon. Eu am lucrat în saloane și pot să spun că nu-mi prea plac saloanele, așa că am vrut să fac ceva pentru sufletul meu. Când a fost ceva pentru sufletul nostru nu a fost prea bine, dar am trecut de pragul acela”, spune tânărul pentru sursa citată.

Apoi, au reușit să combine un salon cu un atelier de pictură. Ea picta în altă cameră în timp ce el tundea în alta.

„După ceva timp am spus că nu merge, oamenii nu înțelegeau și unii din ei erau puțin siderați. Suntem puțin în urmă, nu suntem la Berlin din păcate. Și după câteva luni am schimbat și l-am transformat în galerie de artă. Așa am început să facem expoziții. Oamenii în continuare nu au înțeles ce se întâmplă și mă întrebau dacă e muzeu sau e salon. Am răspuns că pot fi amândouă, că te poți destinde în timp ce te tunzi. Cu greu am reușit să trecem de pragul acesta și am reușit să creăm ce se cheamă azi Contemporan. E un salon privat unde sunt doar eu stilist, împreună cu clientul și mă ocup doar de el, nu-l pasez de la un stilist la altul simțindu-se ca o oaie la tuns. Astfel clientul se simte bine în pielea lui. Important e să se relaxeze și să plece mulțumit de ce a primit, asta pe lângă faptul că poate da o tură și să vadă ce s-a mai expus pentru că mereu se schimbă tablourile”; spune botoșăneanul.

Alex spune că îcearcă să păstreze un preț decent astfel încât să fie toată lumea fericită, nici clientul să nu-și lase toți banii din buzunar, dar să poată menține și ei ceea ce au construit.

După liceu nu știam încotro să o apuc, nu mă vedeam nici atunci și nu mă văd nici acum lucrând la un birou. Nu-mi găseam locul și mă întrebam ce aș putea să fac de moment, ceva care să-mi placă, să mă facă să mă simt bine, să nu muncesc mult, dar să și câștig bani. Mi-am dat seama că mi-ar plăcea să fac asta. De ce? Pentru că a fost un moment al vieții în care îmi aranjam părul înainte să ies cu prietenii în oraș și tot timpul îmi schimbam look-ul. Mai mult decât atât, apropiații mei mă rugau să merg cu ei la tuns ca să le explic stiliștilor cum să-i tundă. Atunci mi-am spus că dacă tot am avut atracție către zona asta, hai să fac asta de moment. Și momentul s-a transformat în aproape 10 ani de meserie. Pe parcurs am descoperit-o și pe iubita mea care m-a introdus în lumea artei și atunci am putut să văd lucrurile cu alți ochi”, spune botoșăneanul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com