Un tânăr din Botoșani a fost condamnat după ce a vrut să lovească cu satârul în cap un bărbat

magistrati Tribunalul BotosaniUn tânăr de 23 de ani din județul Botoșani a fost condamnat, joi, de magistrații de la Tribunalul Botoșani pentru tentativă de omor. Andrei Dumitru Grosu, din Manoleasa,  este acuzat că în 2019 ar fi încercat să îl lovească cu un satâr în cap pe un consătean.

Fapta s-a produs în fața unui magazin din localitatea, pe fondul unui conflict spontan între victimă și agresor. Furios, agresorul a pus mâna pe satâr și a încercat să îi dea în cap victimei, care stătea pe o bancă. Victima a încercat să pareze lovitura cu mâna, suferind leziuni puternice la un braț.

Botoșăneanul lovit a fost luat de ambulanță și transportat la spital, unde a stat aproape două săptămâni.

Agresorul a primit, joi, trei ani de închisoare cu suspendare.

Solutia pe scurt:

În baza disp. art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 şi 2 Cod penal, cu aplicarea art. 75 alin. 2 lit. a Cod penal, art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, art. 79 alin. 1 Cod penal condamnă pe inculpatul Grosu Andrei Dumitru la pedeapsa de 3 ( trei ) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. În baza art. 67 alin. 2 Cod penal raportat la art. 66 alin. 1 lit. a şi b, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a şi b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 3 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, conform art. 68 lit. b Cod penal. În baza art. 65 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod Penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat. În baza disp. art. 91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ( trei ) ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei sentințe.

Tragedie la Botoșani! A murit o elevă de 18 ani. „Mă doare sufletul prea tare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *