FOTO Botoșănenii au sfidat pandemia și au mers și anul acesta să se închine la moaștele Sf. Parascheva, la Iași. „Atâta pace, liniște și încărcătură spirituală..”

Mai mulți botoșăneni au sfidat pandemia și, cu măștile și dezinfectantul la purtător, au mers să se închine la moaștele Sfintei Parascheva de la Iași. Pentru Daniel Ghiață, de exemplu, a devenit deja o tradiție ca de hramul Sf. Parascheva să meargă să se închine la racla cu sfintele moaște. De patru ani încoace merge și se roagă pentru liniște, vremuri mai bune și sănătate.

Atâta pace, liniște și încărcătură spitituală doar aici și în astfel de momente poți simți”, spune tânărul.

El s-a numărat printre zecile de mii de pelerini din toată țara, dar și din străinătate, care au mers să se roage la Sfântă. De trei ori a trecut pe la moaște.

Tradiţional, slujba a fost condusă de către Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, însoţit pe scena amplasată în dreptul pietonalului Ştefan cel Mare de o parte dintre cei mai cunoscuţi ierarhi din România şi Republica Moldova. Sărbătoarea Sfintei Parascheva este pe 14 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *