Poate Arsenal să prindă top 6 în acest sezon din Premier League? Ce argumente are echipa lui Mikel Arteta


Arsenal nu a mai câștigat titlul în Premier League din 2004 iar odată cu mutarea pe Emirates Stadium, performanțele echipei nu par să meargă decât în jos. De altfel, tunarii au început să se obișnuiască chiar fără fotbal european, un lucru de neconceput sub comanda lui
Arsene Wenger. Francezul a schimbat peisajul fotbalistic din Anglia atunci când a sosit în Premier League, însă londonezii par o echipă fără orizont în aceste momente. 

Cu toate acestea, deși sezonul a început dezastruos pentru echipa din nordul Londrei, Arsenal pare să se fi redresat cât de cât în ultimele meciuri și are șanse reale să prindă din nou un loc de cupă europeană. Pentru cei pasionați de pariuri sportive online, conform celor de la Sportingbetro, Arsenal are o cotă de 2.25 pentru a se clasa între primele șase echipe. Care sunt, totuși, argumentele tunarilor?

 

De ce Arsenal poate să prindă Top 6 în acest sezon

  • Thomas Partey va dicta jocul de la mijloc

 

Nu poate fi subestimată revenirea după accidentare a lui Thomas Partey. Mijlocașul la închidere venit de la Atletico Madrid este o piesă cheie în echipa lui Arteta iar adevărul este că celelalte variante la mijloc pur și simplu nu sunt la fel de bune iar asta s-a văzut în primele jocuri ale sezonului. Xhaka este mult prea imprevizibil și poate oricând lua cartonaș roșu, Lokonga are potențial însă este mult prea tânăr iar Elneny este inconstant în evoluții. Partey este un adevărat “stâlp” la mijloc și oferă o protecție atât de necesară defensivei tunarilor. Echipa arată mult mai bine cu el pe teren. Cheia este să nu se accidenteze din nou pentru că asta ar fi o lovitură grea pentru Arsenal.

  • Cuplul de fundași centrali Ben White – Gabriel

 

Din nou, aici cuvântul cheie este “accidentări”. Dacă cei doi vor rămâne apți de joc și își vor menține forma de până acum, Arsenal pare să aibă în sfârșit un cuplu de fundași centrali siguri, cu potențial și care pot trage întreaga apărare după ei. Variantele de până acum, cu Holding, cu Luiz în trecut (până să plece) sau Pablo Mari au fost catastrofale. White și Gabriel ridică nivelul apărării, fără îndoială.

  • Emile Smith Rowe și Martin Odegaard aduc creativitatea necesară în ofensivă

 

Probabil o reușită extraordinară a lui Arteta este reprezentată de faptul că a găsit o modalitate prin care Smith Rowe și Odegaard să joace împreună. Smith Rowe nu pare (până acum) deloc deranjat să joace pe banda stângă pentru a-i face loc norvegianului pe postul de nr. 10 în spatele atacantului iar această formulă, la care se adaugă puștiul Buyako Saka, face ca Arsenal să aibă o linie cu adevărat impresionantă în spatele vârfului. Dacă și Aubameyang (sau Martinelli) se va ridica la nivelul celor din spatele său, atunci Arsneal se poate baza pe o ofensivă tăioasă care va pune probleme tuturor defensivelor din Premier League.

Așadar, în ciuda unui start de sezon ratat, Arsenal pare să își fi reintrat în formă odată cu revenirea mai multor jucători accidentați iar echipa lui Arteta are șanse reale să prindă din nou un loc de cupă europeană.

sursă foto: unsplash.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *