Credincioasă din Botoșani, la racla cu moaștele Sf. Parascheva de la Iași: A mijlocit mereu în tot ceea ce am rugat-o

Foto: ziarul lumina
Foto: ziarul lumina

Evlavia și dragostea pelerinilor faţă de Sfânta Parascheva este manifestată în aceste zile la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Oamenii vin să se închine la racla în care se află moaştele ocrotitoarei Moldovei, aşa cum obişnuiesc de foarte mulţi ani.

Odorul de mare preţ este aşezat în baldachinul frumos împodobit cu flori din incinta catedralei. Vremea frumoasă a începutului de toamnă şi timpul scurt de şedere la rând au fost primite ca un dar de către cei care şi-au îndreptat paşii spre capitala Moldovei. Credincioşii vin la Preamilostiva Maică Parascheva pentru a-i cere mijlocire şi pentru a cinsti sfintele ei moaşte, dar și pentru a-și exprima recunoștința față de ajutorul primit

Am considerat că este bine să vin la Cuvioasa în preajma zilei ei de pomenire. Sfânta înseamnă foarte mult pentru mine, întrucât a mijlocit mereu în tot ceea ce am rugat-o. Oamenii o iubesc pe Sfânta pentru că a avut o viaţă pe care a închinat-o Mântuitorului Hristos. Este al şaselea an de când vin la Iaşi pentru a mă închina la moaştele aşezate în sfânta raclă. La început am venit cu părinţii mei, care mi-au aşezat în suflet dragostea pentru sfinţi şi pentru credinţa ortodoxă”, a mărturisit Ioana Zamfirache din Botoşani.

Sursa: ziarullumina.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *