Veste mare pentru români înaintea Sărbătorilor de iarnă. Ce se va întâmpla cu pandemia de coronavirus

Conform specialiștilor, după această perioadă de foc, pandemie din România va intra în recul, iar sărbătorile de iarnă nu vor fi agitate. Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul „Matei Balș” din București, este optimist în ceea ce privește viitorul apropiat. Doctorul a afirmat că problemele create de pandemia de coronavirus s-ar putea diminua astfel încât românii să petreacă în liniște sărbătorile de iarnă.

Doctorul Adrian Marinescu este optimist înaintea sărbătorilor de iarnă

Luna octombrie va fi mai grea. O să începem uşor, uşor să scădem la nivel de cazuri. Mă refer şi la spitalizări şi la paturile de terapie intensivă şi eu cred că sărbătorile din această iarnă vor fi liniştite.

Adrian Marinescu a mai avertizat că 94 – 95% dintre pacienţii care ajung la ATI cu forme critice sunt persoane nevaccinate. „Când cineva este vulnerabil şi are un test pozitiv, are o simptomatologie, trebuie să ajungă la spital să îşi facă o evaluare. Este păcat să ajungă prea târziu. Să ştiţi că toate tratamentele existente în momentul de faţă nu au o mare eficienţă dacă nu sunt administrate la începutul bolii.

Vaccinarea este esențială pentru a putea lupta cu boala

Noi vedem în institut lucruri absolut clare, sunt statistici care se văd în plan practic şi vă pot spune că în Terapie Intensivă – şi noi avem cea mai mare terapie intensivă de boli infecţioase din România – 94, 95% dintre cei care ajung acolo cu forme critice sunt persoane nevaccinate. Dacă ne uităm la statisticile INSP, pe care le putem vedea zilnic, se spune foarte clar. Dintre cei care, din păcate, decedează, procentul este de peste 90%. În orice săptămână ne-am uita între 90 şi 95%. (…) Să ştiţi că şi vaccinarea în acest moment e importantă, chiar dacă înseamnă o singură doză, avem un grad de protecţie, nu trebuie să ne gândim că este prea târziu. Niciodată nu este prea târziu.

Am avut momente extrem de grele cum se întâmplă şi acum cu ambulanţe care aşteaptă, practic nu le poţi număra, în faţa camerei de gardă. Marea problemă este că în acele ambulanţe sunt oameni care au nevoie de oxigen, oameni pentru care viaţa atârnă de un fir de păr”, a afirmat Marinescu la cea de-a III-a ediţie a videoconferinţei „Sănătate şi FARMA – Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”, organizată de Grupul de presă Bursa.

Sursa:evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *