Un reputat profesor a murit după ce s-a infectat cu COVID-19

Prof. univ. dr. Gheorghe Zaman a încetat din viaţă, după ce s-ar fi infectat cu SARS-CoV-2. Acesta era membru corespondent al Academiei Române şi preşedinte al Asociaţiei Generale a Economiştilor din România. Asociația Facultăților de Economie din România a făcut tristul anunț.

“Anunțăm cu tristețe încetarea fulgerătoare din viață a Prof. univ. dr. Gheorghe ZAMAN, membru de onoare al Asociației Facultăților de Economie din România (AFER), membru corespondent al Academiei Române și președinte al Asociației Generale a Economiștilor din România.

Aducem un omagiu celui care a fost pentru comunitatea noastră un remarcabil om de știință, un veritabil model pentru tinerele generații și prieten de nădejde pentru cei care l-au cunoscut și care au avut onoarea de a lucra alături de domnia sa.

Va rămâne pentru totdeauna vie în memoria noastră imaginea personalității rare care a știut să găsească măsura justă a atitudinii profesionale în fața provocărilor vieții și să ne ofere explicațiile cele mai credibile pentru evoluțiile economice complicate din ultimele decenii.

Academicianul Gheorghe Zaman este autorul de studii recunoscute ca repere ale cercetării de mare valoare în sfera științelor economice, a condus la nivel de excelență instituții de cercetare științifică de prestigiu național și internațional, a format numeroase generații de specialiști prin activitatea de mentor academic, s-a remarcat, întotdeauna, prin atitudinea sa civică de o consecvență exemplară.

În mod excepțional, trebuie recunoscut că a fost intelectualul care și-a ales ca mod de viață contactul cu oamenii, pentru a avea mereu măsura lucrurilor în laborioasa sa operă științifică și civică.

Va rămâne veșnic în amintirea noastră, cu tot ceea ce l-a definit ca explorator în tainele cunoașterii, ca profesor, manager și, mai presus de toate, ca OM.
Sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

Sursa: antena3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *