Botoșăneanul microbiolog federal la Montreal, despre COVID-19: Nu-mi este teamă de acest virus pentru că îl cunosc foarte bine

Botoșăneanul devenit microbiolog federal la Montreal, Vania Atudorei, a lansat cartea „Jurnal de întâlniri excepționale”. Evenimentul a avut loc luni, în cadrul Bibliotecii Universitare. Volumul de 450 de pagini, apărut anul acesta la Editura ,,Junimea” din Iași, este intitulat ,,Jurnal de întâlniri excepționale”, de Vania Atudorei.

Stabilit în Canada, prof.univ.dr. Vania Atudorei este microbiolog federal al RMCCM (Registered Microbiologist of Canadian College of Microbiologists) și supervizor al Departamentului Farmaceutic al Eurofins, Montreal, cu dublu doctorat în microbiologie  (Elveția și Canada) și cu o experiență de peste 40 de ani.

Născut la Botoșani, unde a fost numit cetățean de onoare, consacratul Academician spune: ,, Botoșanii mi-au dat cultura si aripile care mi-au permis mai apoi să zbor în America de Nord, Africa, America Centrală, America de Sud și multe țări ale Europei.”

Întrebat despre opinia sa referitoare la actuala situație pandemică, Profesorul Atudorei afirmă,,Nu-mi este teamă de acest virus pentru că îl cunosc foarte bine”.

La începutul pandemiei, marea majoritate a celor decedați erau în vârstă de 70, 80, 90 de ani și cam toți aveau alte boli cronice, desigur, afecțiuni specifice bătrâneții, pulmonare, cardiace, renale, diabetice, ori prezența acestui coronavirus le-a agravat starea de sănătate care era precară. Nu putem spune că au murit de coronavirus, ci din cauza coronavirusului, care le-a agravat starea de sănătate ”, spunea, în cadrul unui interviu. Vania Atudorei.

Experienţa profesională a renumitului profesor cercetător este una impresionantă, îndeplinind de-a lungul carierei sale numeroase înalte responsabilități în domeniul cercetării științifice:

-Director General al Companiei Farmaceutice STERIGEN – Upton, Gubca, Canada;

– Profesor titular în Tehnologii de fabricarea medicamentelor – Colegiul Gerald – Godin, Montreal, Canada;

– Profesor de Tehnologii agroalimentare la Universitatea Guelph – campusul Alfred, provincial Ontario;

– Director de Laborator de Microbiologie, Bodycote Canada-Laval;

– Director de Laborator de MICROBIOLOGIE – NEOPHARM, CANADA – BLAINVILLE;

– Director de Laborator de Microbiologie – Biopharm Canada – Laval;

– Director adjunct de Laborator de Microbiologie – Spitalul General Delemont, Jura, Elveţia;

– Microbiolog Şef în Ministerul Mediului, Oficiul Apelor şi Protecţia Naturii -Jura,Elveţia;

– Şef de Laborator Microbiologie – Uzina de Medicamente Terapia, Cluj-Napoca, România;

–  Expert internaţional ONU şi Banca Mondială pentru ţări din Africa – ACDI – Agenţia Canadiană de dezvoltare Internaţională : (Maroc, Mauritania, Senegal);

–  Fondator al Asociaţiei AZP Canada pentru companiile farmaceutice, prim- Vice Preşedinte.

În plan diplomatic, are contribuții personale la dezvoltarea relațiilor dintre România și Canada. A susținut comunitatea academică prin schimburi de studenți, înfrățiri de orașe și instituții de învățământ, de artiști, burse pentru studenții români ș.a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com