Încă o localitate carantinată din județul Botoșani, păzită cu jandarmi și polițiști

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au luat, luni dimineață, măsurile necesare pentru carantinarea comunei Sulița pentru o perioadă de 14 zile, anunță printr-un comunicat Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani.

Potrivit IJJ Botoșani, intrarea sau ieşirea din zona carantinată este interzisă prin alte zone şi căi de acces în afara celor deschise circulaţiei publice, pe drumurile judeţene, comunale şi forestiere.

Aducem la cunoștința locuitorilor că pe timpul aplicării carantinei, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, a legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator”, se precizează în comunicat.

La sfârșitul săptămânii, misiunile nspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani s-au finalizat cu aplicarea a 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 10000 de lei. Accentul pe timpul acțiunilor organizate în cooperare cu efective de poliție sau independent a fost pus pe verificarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, stabilite de autoritățile competente, precum pe săvârșirea faptele care aduc atingere bunei conviețuiri în comunitate. Nerespectarea masurilor sanitare s-a concretizat în amenzi însumând 4000 de lei, diferența până la suma de 10.000 de lei fiind reprezentată de sancțiunile care au vizat fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com