O firmă din Botoșani construiește un parc științific și tehnologic. Investiția se ridică la peste 7 milioane de lei

O firmă din Botoșani va construi un parc științific și tehnologic, care este finanțat din fonduri europene. Este vorba de societatea comercială Cornell’s Floor SRL, controlată de omul de afaceri Marcel Bîrsan.

Societatea botoșăneană a câștigat o licitație organizată de Primăria orașului Siret pentru realizarea „Parcului științific și tehnologic East European Border”, un parc care se va întinde pe o suprafață totala de 7.610 metri pătrați. Parcul se dorește a fi un centru de transfer tehnologic în cadrul căruia se vor desfășura activități de consiliere, prototipare, microproductie, programare software și testare.

„Prin proiect se propune construirea unui Parc științific și tehnologic în scopul utilizării rezultatelor activității de cercetare și aplicării tehnologiilor avansate în economie și în scopul creșterii participării instituțiilor de învățământ superior acreditate și a unităților de cercetare-dezvoltare la procesul de dezvoltare economico-socială prin știință și tehnologie”, susțin reprezentanții Primăriei Siret.

Parcul științific si tehnologic va fi format din doua corpuri – corp A – Tehnologii informationale, industry 4.0 si smart destination (P+E) cu dimensiunile in plan: 31,05 x 19,30 m si corp B – Fablab si birouri (P+Epartial) cu dimensiunile in plan 35,70 x 19,30 m. Cele doua corpuri de cladire sunt adiacente, lipite, astfel ca ele formeaza o singura cladire.

Valoarea contractului câștigat de firma din Botoșani este de 7.09 milioane de lei, fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *