Pompierul Iulian Rotariu, elogiat de Ministerul Afacerilor Interne: Felicitări, Campionule!

Ministerul Afacerilor Interne din România l-a elogiat pe pompierul botoșănean, Iulian Rotariu, care a câștigat al patrulea titlu mondial la cele mai dificile ultramaratoane din lume, fiind deținătorul unui nou record în Bolivia. Pe pagina de facebook a MAI, este prezentată povestea de viață a lui Iulian.

Iată ce scrie MAI!

Povestea lui Iulian Rotariu începe acum 13 ani, când fiul său, în vârstă de trei ani pe atunci, era supus unei operații pe cord. Iulian, ca orice părinte, avea emoții, mari emoții. Pentru a le alunga, a început să alerge în jurul spitalului și a făcut-o fără oprire, timp de trei ore. A fost oprit doar de soţia sa, care i-a spus că operaţia s-a terminat. Fusese un succes, iar copilul avea şanse mari să trăiască. În lungile ore de recuperare, cât a fost nevoit să stea alături de fiul său, Iulian alerga pe o pistă aflată într-un parc din apropierea spitalului. Aşa se simţea aproape de el, la fel ca în timpul operaţiei.
Când cel mic a aflat de pasiunea tatălui, l-a încurajat şi i-a împărtăşit sentimentul că aleargă într-adevăr împreună. Atunci și-a dorit să participe la cursele de ultramaraton… pentru fiul său.

După ce a câștigat întrecerile internaționale „The Track” din Australia, „Ultra Africa Race” din Mozambic și „Ultra Asia Race” din Vietnam, a venit și rândul ultramaratonului din Anzii Cordilieri, „Ultra Bolivia Race”, unde a câștigat, stabilind și un nou record. S-a impus în toate cele șapte etape ale competiției din Bolivia. Iulian Rotariu a reușit să câștige în fața celorlalți participanți cu un timp total de 23 de ore, 32 de minute şi 30 de secunde.
Nici distanța de 220 de kilometri, nici diferențele mari de temperatură ce depășeau 30 de grade Celsius, nici altitudinea de peste 4.000 de metri ori epuizarea fizică și psihică nu l-au împiedicat să-i depășească pe unii dintre cei mai puternici utramaratoniști din lume.
Tată a doi copii, devenit, pentru a patra oară, campion mondial, colegul nostru este cel care urcă pe podium cu aceeași emoție cu care intră în foc pentru a salva viața oamenilor.
Întotdeauna are Drapelul României cu el, pentru că este primul lucru pe care îl pune în bagaj, atunci când pleacă la o competiție sportivă.
El este Iulian Rotariu…pompierul român care aleargă pentru a susține cauza nobilă a Asociației Părinților Copiilor cu Autism din Botoșani și care niciodată nu ar face un pas în spate atunci când este vorba să salveze o viața… cu orice preț!
Felicitări, Campionule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *