Cunoscut medic, precizări importante pentru părinți: simptomele COVID neobișnuite la care trebuie să fie atenți

Foto: Digi24

Situație îngrijorătoare în România. Potrivit autorităților, 424 de copii sunt internați cu COVID în spitalele din România. Dintre aceștia, 23 sunt la Terapie Intensivă. Situația a fost comentată, joi, la “Decisiv”, de medicul Tudor Ciuhodaru.

Întrebat care sunt semnele care ar trebui să îi alarmeze pe părinți, dr. Tudor Ciuhodaru a răspuns:

Această coronaviroză este o boală inclusiv cu transmitere digestivă. De asta ne spălăm pe mâini – ei (autoritățile, n.r.) s-au spălat de tot pe mâini ca Pilat din Pont de această pandemie. Așa că inclusiv simptomatologia digestivă aparent banală, cu grețuri, vărsături, dureri abdominale, poate să fie un semnal de alarmă că ceva nu este în regulă acolo.

În plus, simptomele respiratorii: febră, frisoane, stare generală alterată, dar ele se pot suprapune cu multe alte viroze din această perioadă. Așa că țineți cont că e o simptomatologie neobișnuită, apărută într-un context epidemiologic anamnestic, adică acel copil a luat contact cu un potențial pacient de acest gen, iar orice simptomatologie reprezintă un semnal de alarmă și ar fi ideal să primim prin poștă patru teste gratuite în fiecare lună să ne putem testa copiii acasă în clipa în care avem cea mai mică suspiciune”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com