Un șofer și-a lăsat mașina la spălătorie și a găsit-o făcută praf. Ce s-a întâmplat

Un ieșean care și-a lăsat mașina la spălătorie și-a găsit-o făcută praf când s-a întors să o ia, după ce un angajat fără permis s-a gândit să se plimbe puțin cu aceasta și a lovit alte două autorurisme. Incidentul a avut loc în aprilie 2021, când ieșeanul și-a lăsat mașina, un Volkswagen Touareg, la o spălătorie din municipiul Iași, al cărei client fidel era, scrie Ziarul de Iași.

ntr-o seară de aprilie, R.D. s-a deplasat cu Volkswagen-ul Touareg la spălătoria „Wash me, baby” din Tătăraşi, al cărei client fidel era. Şi-a lăsat automobilul într-una dintre boxe, cu cheile în contact, iar apoi a plecat la o sală de sport din apropiere. Automobilul a fost preluat de Ionel Dumitriu, pentru a-l spăla. După finalizarea operaţiunii, Dumitriu s-a urcat la volan pentru a-l scoate din boxă, dar s-a hotărât să iasă la plimbare. A parcurs aproximativ 100 de metri pe strada Vasile Lupu, după care a vrut să se întoarcă. A acordat prioritate automobilelor care veneau din sens contrar, dar în loc să plece uşor de pe loc, a accelerat şi a intrat în coliziune cu un autoturism Smart şi cu un VW Caddy parcate în dreptul bisericii, pe sensul de mers Flux – Doi Băieţi. „Şoferul” a adus autoturismul înapoi, l-a lăsat în spălătorie şi a plecat.

Iniţial, R.D. a făcut plângere penală împotriva lui Dumitriu, dar şi-a retras-o ulterior. Dumitriu a fost judecat doar pentru conducere fără permis. Acest lucru nu l-a ajutat însă prea mult. Dumitriu era recidivist, având la activ condamnări pentru furt calificat, tâlhărie calificată şi tentativă la tâlhărie calificată. De altfel, procesul pentru conducere fără permis s-a finalizat cu Dumitriu deja după gratii pentru altă faptă. Luând în calcul circumstanţele personale ale inculpatului, dar şi gravitatea faptei, magistraţii Judecătoriei l-au condamnat la 3 ani de închisoare pentru conducere fără permis. Pedeapsa s-a adăugat la condamnarea deja existentă, ducând la un total de 6 ani şi 8 luni de închisoare. Apelul declarat de Dumitriu împotriva sentinţei Judecătoriei va fi judecat în decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *