FOTO Maraton de vaccinare lansat la Botoșani. Centrul de la Cornișa, deschis cu întârziere

Maratonul de vaccinare de la Parcul de agrement Cornișa din Botoșani a început cu o întârziere de peste o oră. Deși au fost chemați de la ora 9.00, botoșănenii nu s-au putut vaccina până după ora zece, din cauza unei defecțiuni la sistemul informatic. Peste 30 de persoane au așteptat în tribunele patinoarului de la Cornișa ca personalul medical să înceapă imunizarea. Printre cei care au stat la rând s-au aflat persoane la primul vaccin, dar și persoane care fac doza a treia.

„Începem vaccinarea la ora 10.00, pentru că dimineața a fost o problemă la platforma națională. Am venit în întâmpinarea celor care nu doresc aglomerația de la Colegiul Gheorghe Asachi și facem acest maraton sâmbătă și duminică la Cornișa”, a afirmat medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

La Cornișa se administrează, fără programare inițială, atât vaccinul Pfizer, cât și Johnson & Johnson sau Astra Zeneca ori Moderna.

Autoritățile sanitare atrag atenția populației care vrea să se vaccineze cu a treia doză că trebuie să fi trecut minim șase luni de la momentul efecuării rapelului cu a doua doză.

Încă o localitate din Botoșani va intra în carantină. Are rata de infectare de 9,04 la mie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *