Raed Arafat nu exclude valul 5 al pandemiei: „Dacă nu ne vaccinăm, rămânem vulnerabili”

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, nu exclude posibilitatea unui val 5 al pandemiei de coronavirus. Potrivit acestuia,  în lipsa vaccinării, virusul găseşte un teren foarte prielnic.

Totul depinde de cum ne comportăm noi şi ce soluţie vrem”, a explicat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

El a declarat vineri seară, în cadrul unei emisiuni TV, că virusul a găsit „un teren foarte prielnic, 70% nevaccinați”.

Când a fost întrebat dacă va exista un val cinci al pandemiei, secretarul de stat în MAI a declarat: Dacă nu ajungem să ne vaccinăm şi apar alte variante pe care vaccinul poate să le împiedice…şi noi ştim că pot să apară. Dacă virusul găseşte un teren prielnic pentru el, normal că el intră fără nicio problemă. Totul depinde de cum ne comportăm noi şi ce soluţie vrem. Ţările care au ajuns la procent foarte mare de vaccinare, viaţa acolo este foarte aproape de normal”.

11 decese anunțate, vineri, la Botoșani

Încă 11 botoșăneni au fost răpuși de noul coronavirus în ultimele 24 de ore, anunță Direcția de Sănătate Publică Botoșani.

Este vorba de o femeie de 80 de ani, din Dorohoi, un bărbat de 53 de ani din Bălușeni, o femeie de 50 de ani din municipiul Botoșani, o altă femeie de 87 de ani din Nicșeni, un bărbat de 82 de ani din Flămânzi, o femeie de 68 de ani din municipiul Botoșani, un alt bărbat de 53 de ani din municipiul Botoșani, o femeie de 73 de ani din Coșula, o alta de 89 de ani din Nicșeni, un bărbat de 70 de ani din municipiul Botoșani, precum și o femeie de 70 de ani tot din municipiul Botoșani,

Toți cei 11 sufereau și de alte boli. Joi, au fost înregistrate alte 14 decese din cauza COVID 19. Direcția de Sănătate Publică a raportat vineri 183 de noi cazuri de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *