Noi locuri de veci în Botoșani! 7 hectare de teren amenajate pentru morții din municipiu

Municipiul Botoșani se confruntă cu o acută lipsă de locuri de înhumare în ambele cimitire ale orașului, iar singura posibilitate de rezolvare a problemei este extinderea cimitirului Eternitatea pe terenul proprietate a Consiliului Local, susțin reprezentanții Primăriei Botoșani, care au început demersurile pentru amenajarea noului cimitir.

Terenul, în suprafață de: 77.928 mp, este adiacent vechiului cimitir Eternitatea și, prin lucrări de sistematizare, se poate alipi construcției existente. Potrivit funcționarilor de la Primăria Botoșani, etapa I se referă la o suprafață de: 55.600 mp. Acest teren se află într-o zonă nesistematizată și prin lucrări de protecție cu arbori și arbuști se poate amenaja o nouă aripă a cimitirului existent.

Obiectivul general al proiectului constă în asigurarea cadrului legal pentru înfiinţarea unor noi locuri de înhumare prin lucrările de extindere a cimitirului Eternitatea din municipiul Botoșani pe terenul proprietate a Consiliului local. Proiectul vizează îmbunătățirea activității Primăriei în domeniul serviciilor sociale în municipiul Botoșani și creșterea confortului cetățenilor în municipiu”, precizează Primăria Botoșani.

Extensia cimitirului va beneficia de alei foarte bine sistematizate, de rețea electrică și de apă, dar și un sistem de alarmare contra efracției, pentru obținerea avizului Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Întreaga investiție în noul cimitir se ridică la 4,5 milioane de lei, însă firma care va executa lucrările va fi desemnată în urma unei licitații publice.

O tânără din Botoșani s-a prăbușit în plină stradă, sub privirile trecătorilor. Fata a murit pe loc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *