Directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani: Începând de anul trecut, cu pandemia, numărul de concedii medicale a crescut

Numărul concediilor medicale eliberate și decontate de Casa Județeană de Asiogurări de Sănătate a crescut simțitor în județul Botoșani de la începutul pandemiei.  Alina Mustiață, directorul CAS Botoșani, a declarat că creșterea este numerică și nicidecum ca valoare. Potrivit sursei citate, anul acesta, până la 30 septembrie, angajatorii din Botoșani au depus 7.188 de cereri la plată, față de 5.723 de cereri câte au fost înregistrate anul trecut.

Începând de anul trecut, cu pandemia, numărul de concedii medicale a crescut. Numeric, nu ca și valoare. Sunt concedii de trei zile și de cinci zile pentru diverse coduri de diagnostic”, a precizat directorul general al CAS Botoșani.

CAS Botoșani avea de achitat la data de 30 septembrie pentru concediile medicale 7,8 milioane lei. Restanțele sunt de la jumătatea lunii iunie 2021.

O localitate din Botoșani a ajuns la o rată de infectare COVID de 12,39 la mie. Câte îmbolnăviri au anunțat autoritățile marți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *